Egy világkupa, négy harcművész, hét aranyérem


Balról jobbra: Islai Tibor, Serflek József, Világi Gergely
  Különleges volt számunkra ez a hétvége. Csütörtökön indultunk útnak négy elszánt harcművésszel, hogy megméressék magukat az érdi IMAF Harcművészeti Világkupán, ahol idén is a keleti harcművészetek legjobbjai találkoztak.
  Az első ilyen Világkupát Los Angelesben rendezték 1987-ben. Azóta két évente megrendezésre kerül. Korábban Spanyolország, Argentína, Japán, Paraguay, Olaszország, Taiwan és Dél-Korea adott otthont a rangos eseménynek. Hazánk legutóbb 1999 októberében rendezhette meg ezt a nemzetközi világversenyt, amely ebben az évben Barack Obama, az Egyesült Államok elnökének fővédnöksége alatt zajlott. Számos világhírű mester is jelen volt, így többek között Dr. Che Cheng Chiang, Dr. Robert Lyons Sifu és Shi Xing Hong (a kínai ShaoLin templom 32. generációs szerzetese) illetve a magyar kung fu sport olyan kiváló versenyzői, mint a világbajnok Ambruzs Szabolcs és Ligeti Ernő, Kovacsek Zoltán és Milo Viktória, Serflek József és sokan mások.
  A közel 200 induló között, a pécsi egyesületet a képen is látható Világi Gergely (a Délkelet Ázsiai Hagyományőrző egyesület elnöke) és három tanítványa: Papdi Krisztián (9) Topa Flórián (10) és Torma Attila (23) képviselte. Versenyzőink több kategóriában indultak. Puszta kezes, hosszú és rövid fegyveres tai chi és kung fu formagyakorlatokat mutattak be. A csapat hét aranyéremmel és számos második, harmadik helyezéssel tért haza. A kitartó és megfeszített munka meghozta a gyümölcsét, nemcsak külső szemszögből, csillogás képében, -ami talán még fontosabb- a kihívás belül is megváltoztatott minket. Az érmek egy olyan pillanat metszetei, mikor beérett a versenyzők több éves kemény munkája.
Da Xuesheng Világi Gergely szavaival élve:

"Az igazi Kung Fu az ha a nehézségekkel szembenézel, ha még túl nehéz vagy ijesztő is a feladat akkor is vállalod a kihívást!
Útközben számtalan akadály próbál letéríteni az útról...de töretlenül vállalod az utat!
A lelkesedés alábbhagy, de valami belső erő, hit tovább és tovább visz az úton. S csak járod az utat, s ráébredsz, hogy a cél csak egy illúzió....az úton maradni az igazi cél., a pillanat küzdelme, átélése.
Már mindenből erőt meríthetsz...a gyengeségeid is előbbre visznek s az erényeid könnyítik utad
Ez az igazi tao...
A formagyakorlatok kínai elnevezése = Tao lu ( az út amin jársz ).
Ezért gyakorlunk nap mint nap.., hogy az igaz úton megtaláljuk: önmagunk"
Da Xuesheng Világi Gergely 
Szívből gratulálok a versenyzőknek, és mindenkinek aki kitartó bármiben amit tesz, még ha nem is jár érte érem!
Berki Csilla
Egyesületi Alelnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése