Bemutatkozás A középút "Zhongdao"

A Középút (Zhongdao) Harcművészeti Iskolát Dr Armen Tatevoszjan alapította 2008-ban. A célja az volt, hogy  a már több mint tíz éve zajló oktatói tevékenységet szabályzott mederbe terelje, amihez igazodni tud a többi iskola oktatója is, ezenkívül fontos volt, hogy mérhető legyen az elért tudás.
2018 ban 10 éves fejlődése által az iskola  "Középút Harcművészeti Egyetem"  nevet kapta.

A KÖZÉPÚT értelme a harcművészet gyakorlásában az egyensúly megtartása.
A kínai HARCMŰVÉSZET-eknél elkülöníthetünk  "külső" és "belső" stílusokat.
A külső és belső iskoláknak számos ága jött létre az évszázadok során.
Az EGYETEM értelme az egyetemes tudás megőrzése, fejlesztése és átadása.


Ha "külső" stílust gyakorolsz, például Shaolin Kung Fu-t akkor jobban fejlődik a fizikai erő, az izomzat, a gyorsaság, a kitartás... minden, ami a fizikai dolgokhoz köthető. Tehát nagyobb szerepet kap a "külső".

Ha "belső" stílust gyakorolsz, például Tai Chi Chuan-t akkor a belső energia vagy "csí" fejlődik erőteljesebben, a figyelem és a tudat által. Természetesen nem csak az energia kap szerepet. A test ugyanúgy terhelésnek van kitéve mint a Kung Fu-nál. A különbség a dinamikában van. A lassú lágy vagy "yin" forma gyakorlása közben a testi fáradtságot ellensúlyozza az áramló energia érzése.A mai felgyorsult, eredményorientált társadalomban szüksége van az embernek: egészséges és erős testre, és kiegyensúlyozott fejlődőképes idegrendszerre.

Ha a külső és belső stílusok gyakorlását egyensúlyban tartjuk elég jó alapot tudunk biztosítani a további fejlődéshez az élet bármely területén.